Ontdek onze Diensten - Fysiotherapie Zoetermeer en Den Haag.

Diensten

Mc Kenzie Therapie

Het doel van de McKenzie techniek is om pijn te verminderen, de mobiliteit en het dagelijks functioneren te verbeteren door het aanreiken van methodes om pijn beheersbaar te maken.

Dry Needling

Dry needling wordt veel gebruikt voor de behandeling van spierstijfheid, spasmen en voor chronische pijn. Dry needling werkt door de plaatsing van een fijne naald in een triggerpoint (spierknoop).

Gewricht Mobiliseren

Wanneer een specifiek gewricht is aangedaan zal de fysiotherapeut vaak gebruik maken van manuele technieken om het genezingsproces te bevorderen.

Zacht Weefsel Mobiliseren

Het is belangrijk om de rol van de spieren en de bevestiging van spieren rond de gewrichten te herkennen. Spierspanning kan soms spontaan afnemen zodra de beweging van een gewricht is hersteld, echter in veel gevallen zal de spierspanning blijven.

Kinesio Taping

Kinesio taping stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en het voorkomt sportblessures zonder het lichaam qua bewegingen te beperken.

Manuele therapie

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten van het lichaam. Bij veel technieken die uitgevoerd worden, word(t)(en) de hand(en) (=manus) gebruikt, vandaar de naam ‘manuele therapie’.

Houding

Houding is een van de belangrijkste factoren voor de fysieke en mentale toestand van het individu. Houding wordt beïnvloed door erfelijke aanleg, anatomische structurele beperkingen, slechte lichaamshouding gewoonten, en het beroep.

Oefeningen

Fysiotherapeutische oefeningen zijn belangrijk bij het herstel van musculoskeletale aandoeningen of stoornissen. De door fysiotherapeuten voorgeschreven oefeningen worden in het algemeen gebruikt voor specifieke spiertekortkomingen en om te helpen revalideren na een blessure of een operatie.

Cupping Therapie

Wat is cupping?

Cupping therapie is een zeer oude techniek waarbij cupjes op de huid worden geplaatst om zodoende de spieren tot rust te laten komen en om pijn te verminderen.

Electronische Spierstimulatie

Elektrische Spier Stimulatie gebruikt een micorstroompulsjes om een spier of spiergroep te laten samentrekken. Het aanspannen van de spier via elektrische stimulatie helpt het versterken van de aangetaste spieren.

Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een onderzoek- en behandelsysteem voor klachten aan het bewegingsapparaat. Het is een veilige en effectieve manier van mobiliseren, die 100% pijnvrij is.