Wat is fysiotherapie? - Fysiotherapie Zoetermeer en Den Haag.

Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een onderdeel van de gezondheidszorg. Het stelt diagnoses, beoordeelt en behandelt. Fysiotherapie corrigeert en probeert door middel van fysieke middelen invaliditeit te voorkomen. In een fysiotherapie sessie zal de therapeut door het onderzoek van bepaalde aspecten van de structuur van het lichaam bepalen wat het probleem veroorzaakt. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem, komt er een passend behandelplan. Een onderdeel van de behandeling kan zijn om door middel van oefeningen de totale mobiliteit te verbeteren. Vaak zijn ook behandelingen nodig om de houding te wijzigen en de spierkracht te vergroten, dit alles om verdere schade te voorkomen. Free Motion heeft de expertise wanneer het gaat om beweging- en functievermindering. Wij werken altijd nauw samen met onze patiënten en kiezen voor het meest geschikte behandelplan dat past bij hun behoeften.Praktische Informatie

Wat mee te nemen?

Breng uw identiteitsbewijs en uw zorgpas mee. U bent van harte welkom zonder verwijzing van een arts, maar als u bent doorverwezen door een arts neem dan ook de verwijsbrief mee. Indien mogelijk neem een handdoek mee.


Verzekering

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed hangt af van uw zorgverzekering. Controleer uw verzekeringspolis voor het aantal vergoedbare behandelingen. Voor vragen, neemt u dan contact met ons op.


Bent u voldoende verzekerd?

Als uw aanvullende verzekeringspakket de kosten voor fysiotherapeutische behandelingen dekt, zal er geen eigen risico zijn.
Voor informatie over de verschillen in de basisverzekeringsdekking, aanvullende verzekeringen "restitutie-" of "naturabeleid", neem een kijkje op deze link


Anuleringsvoorwaarden

Als u om welke reden dan ook uw afspraak niet kunt nakomen moet dit minimaal 24 uur van tevoren bij ons worden gemeld. Wanneer een tijdige afmelding achterwege blijft brengen we € 35 ,- kosten in rekening. Deze kosten worden niet gedekt door de verzekeringsmaatschappijen.


Betalingsvoorwaarden

In het algemeen zal de rekening van de behandeling(en) rechtstreeks bij uw verzekeraar worden aangeboden. In sommige gevallen kunt u zelf direct worden gefactureerd, bijvoorbeeld in gevallen waarin het aantal behandelsessies dat wordt gedekt door uw verzekering op is. Alle sessies niet door de verzekeringen worden gedekt zullen worden gefactureerd op basis van de onderstaande prijzen. Houdt er rekening mee dat alle facturen binnen 30 dagen dienen te worden betaald.


Prijzen fysiotherapie

Service Price (€)
Regular fysiotherapy treatment € 42,-
Manual Therapie € 50,- 
Screening. intake and examination € 52,-
Intake and examination after referral € 52,-
One time fysiotherapy examination which includes a report € 63,-
Additional allowance for a home visit € 20,-
Reporting to third parties € 51,-
Missed appointment € 35,-

* Neem bij vragen contact met ons op.Kwaliteit

Free Motion Fysiotherapie garandeert kwaliteit!
Wij zijn onderdeel van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), een beroepsvereniging, continu bezig met de kwaliteit van fysiotherapie in Nederland. Free Motionfysiotherapeuten blijven constant bij door het volgen van opleiding en onderwijs in overeenstemming met de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Lichamelijke therapie en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister fysiotherapie.Klachten

Free Motion streeft er altijd naar om aan uw verwachtingen op het gebied van fysiotherapie te voldoen. Bij problemen, klachten of suggesties kunt u contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of direct inpersoon. Uw klacht wordt altijd serieus genomen en we zullen graag samen met u naar een aanvaardbare oplossing zoeken. Als uw klacht in uw ogen niet juist wordt opgelost, kunt u terecht bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Stadsring 159b, 3817 BA Amersfoort.